Cidanka BV | Adriaanse Assemblage

Van 1988 tot en met 2013 was ik directeur/eigenaar van Cidanka BV | Adriaanse Assemblage.

Onder de noemer “handig werken” hield Cidanka zich vanaf midden jaren zeventig bezig met handmatige productie. Eerst binnen het familiebedrijf, vanaf eind jaren tachtig als zelfstandig bedrijf.

Voorbeelden van handmatige productie zijn de assemblage van mechaniekjes die in zonwering worden gebruikt, verzorging van verzendacties en het samenstellen van documentatiemappen. Een meer specialistische discipline was de ontwikkeling en productie van staalkaarten, gordijn- en tapijtstalen en kleurwaaiers. De werkzaamheden werden deels in de fabriek en deels op thuiswerkbasis uitgevoerd. Voor het thuiswerk heb ik een netwerk opgezet, met een goed functionerende aansturing en een fiscaal en juridisch solide structuur. Naast deze activiteiten heb ik een logistiek pakket samengesteld, inclusief voorraadbeheer en feitelijke distributie.

In de jaren rond de kredietcrisis werd de concurrentie vanuit lagelonenlanden heviger. Enkele grotere klanten verplaatsten productie deels of geheel naar Azië, anderen kozen voor de goedkoopste lokale aanbieders en gesubsidieerde werkvoorzieningsinstellingen doken onder markt- en kostprijzen. En ook wij zetten weer dat tandje bij, door activiteiten af te stoten, door reorganisatie en door lijnen opnieuw strakker uit te zetten.

Het aanhouden van de economische kou, het wegvallen van enkele klanten en de mogelijkheid om enkele contracten voortijdig te verbreken, deden me beseffen dat het tijd was voor iets nieuws.

Eind 2013 heb ik de laatste bedrijfsonderdelen verkocht. Per 1 januari 2014 zijn de activiteiten van Cidanka BV | Adriaanse Assemblage gestopt.

Antal Adriaanse
01/01/2014